ARTOTEC
16 mars 2011

ARTOTEC AB lekskulpturer, lekredskap, lekmiljöer och urbana möbler för alla åldrar.

ARTOTEC AB och ARTOTEC /forskning är en organisation som för samman experter från skilda områden för att främja och stödja utvecklingen av nya innovativa, pedagogiska, lekfulla och robusta lekmiljöer, lekredskap, lekskulpturer och urbana möbler för små och stora.

Inom ARTOTEC arbetar ett tvärvetenskapligt nätverket av konstnärer, arkitekter, pedagoger, ergonomer, stadsplanerare, forskare, formgivare, civilingenjörer, tillverkare, hantverkare och diverse specialister. Kontakta oss för mer information info@artotec.se

Nu kan vi på ARTOTEC presentera nya produkter i ARTOTEC collection 2o11 som är certifierade enligt de senaste Europeiska säkerhetsnormer och standarder SS-EN 1176:2008 och godkända för att vara helt tillgängliganpassade i enlighet med konceptet Design för Alla.

Nyheter: Mera färg och längre garantier! 

Vi har utökat vårt produktsortiment med nya färger i RAL-kulör RAL 5002 Ultra Marin ~ RAL 5021 Water Blue ~ RAL 6004 Blå Grön

15 års garanti lämnar vi för våra produkter. Gäller inte vandalism eller skadegöresle men produkterna är motståndkraftiga mot snöröjning och stötar under t.ex vårstädning, tack vare dess kraftiga material och konstruktionsform.

     

Kataloger och övrig information finns på webbplatsen www.artotec.se

  
Monteringsanvisning, produktegenskaper, användningsområde, skötsel-anvisning, rekommendationer, certifikat i enlighet med Europeiska säkerhetsstandard för lekområde EN-1176:2008 levereras vid beställning.

Enkel installation 1-2-eller max 3 fundament. Cad-ritningar för planering och orientering, detaljerad dokumentation med installations föreskrifter  finns att ladda ner från webbsidan eller fråga oss.

Svets och ytbehandling i enlighet med ISO 9 001 och ISO 14 001 Samtliga produkter tillverkas i Sverige i enlighet med högsta svetsstandard som används som kvalitetsäkring inom bl.a kärnkraftsverk, standard EN 3738-2.

För prislista, beställningsblankett med leveransvilkor, gör en förfrågan via e-post eller via webbformulär. Vi besvarar Er snarast möjligt och kan även erbjuda ett skräddarsytt projektförslag

Andvändbarhet - Tillgänglighet - Ergonomi och Lekvärde


Samtliga lekredskap och stadsmöbler följer de senaste
europeiska säkerhetsstandarder och normer SS-EN 1176:2008
och är utvecklade och formgivna i enlighet med konceptet
Universal Design.

Lekredskapen kan även användas av rörelsehindrade barn efter rekommendationer om användbarhet och tillgänglighet från Hjälpmedelsinstitutet och i enlighet med Accessibility Guidelines for Buildings and Facilities: US Access Board (2005), ADAAG for Play Areas (2000) , Prellwitz & Skär (2007), Iwarsson och Ståhl (2003), internationell standard för tillgänglighet ISO 9241-11 och Universal Design (Design för Alla).

Genom lek kan man lära sig mycket. Bilder, konst, färger, former och design bidrar till att man bekantar sig med det sköna. En folkbildning i vardagen genom lek och upplevelser.
Det speciellt formade spiralmönstret på lekskulpturerna får en kanske att tänka på matematiska formler, experimentella fysiska lagar, rörelser, mönster eller naturen i sitt enkla formspråk.
Spiralens mönster finns i snäckor, kosmiska stjärnhimlar, det gyllene snittet, vattenvirvlar och i geometrin, en organisk form. 

Rapport om användbarhet och tillgänglighet från Hjälpmedelsinstitutet webbsida.

Miljö - Hållbarhet - Livscirkel - Återsmält material

ARTOTECs produkter tillverkas i Sverige vilket borgar för hög kvalitet när det gäller miljö, säkerhet och hållbarhet.
Lekskulpturerna och stadsmöbler tillverkas, bearbetas och kontrolleras på fabriken i Norrköping och följer de europeiska standarderna ISO 9001 och ISO 14001.
Intyg svetsning klass - enligt EU-standard - EN 3834-2 används inom område som fodrar den högsta säkerhet.

Detalj Klätterstege ZAN Lekskulptur
Längd 3850mm
Bredd 2570mm
Totalhöjd 2500mm
Fallhöjd: 1 500 mm
Rekommenderad ålder : 5 + i enlighet med EN 1176:2008. 

"Spirel 1" Miljonbygge i förvandling
Gestaltning av lekområde och viloplats
Patio ~ Innergård Fittja ~ Krögarvägen
Projekt Etapp III
[Konst & Teknik]

Ett frö av kreativitet i ett spiralmönster fullt av dynamik som generar kraft och näring i syfte att uppnå välbefinnande.

Produktion:
BOTKYRKABYGGEN AB
BERG & VÄG MASKIN AB

"Lek Konst & Teknik i Geneta Centrum"
Gestaltning av lekområde- Geneta Centrum beställare Södertälje Kommun, Graflundsfastighet AB

ARTOTEC AB . Sandtorpsvägen 5 . 153 30 JÄRNA . STOCKHOLM
Mob: 070 22 37 842 . Tel:  08 551 701 77 . E-post: info@artotec.se
OBS! Foton, texter och förslag kan inte användas, kopieras, reproduceras eller distribueras utan skriftligt tillstånd av upphovsrättsägare ARTOTEC AB. Om du inte vill ta emot information från vårt företag, skicka en förfråga till info@artotec.org